Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Watchwinder voor Breitling horloges

Geplaatst op 9 april 2024 om 10:29 uur

Elke liefhebber van horloges kent het prachtige horlogemerk Breitling. Leon Breitling, de oprichter van dit fraaie Zwitserse merk, wist al snel dat hoogwaardige automatische horloges een grote aantrekkingskracht hebben. De combinatie van techniek, fraaie materialen en een goed ontwerp brachten Breitling ontzettend veel succes. Breitling horloges zijn hedendaags niet alleen tijdinstrumenten, het zijn ook statussymbolen. Een drager van een Breitling horloge is succesvol en kan het zich permitteren om een dergelijk horloge te dragen.

Een automatisch horloge van een merk als Breitling is geen aanschaf waarmee je over één nacht ijs zult gaan. Dit is tenslotte een investering die niet alleen kostbaar maar ook zeer persoonlijk is. Een horloge als van een merk als Breitling krijgt dan ook over het algemeen de nodige aandacht en verzorging, om het horloge in goede staat te houden.  

De echte liefhebber van mooie horloges zal ervoor zorgen dat hij zijn Breitling horloge op juiste wijze opbergt en verzorgt. Ben jij voor de verzorging en het behoud van jouw automatische Breitling horloge of zelfs horloges al in het bezit van een watchwinder van kwaliteit? Zo niet, dan is dit zeker een accessoire dat niet mag ontbreken bij deze liefhebberij. In dit artikel schrijven we over watchwinders voor Breitling horloges.

Een watchwinder van kwaliteit heeft de liefhebber en/of verzamelaar van fraaie automatische horloges namelijk heel wat te bieden, waarmee het plezier van de liefhebber alleen maar groter wordt. Jouw automatische Breitling horloge is afhankelijk van beweging. Wanneer deze beweging niet geboden wordt door het horloge te dragen, is er hiervoor een andere oplossing nodig. Als je je automatische horloge namelijk deze beweging niet kunt bieden, zal het uiteindelijk stil komen te staan. Dit is zeer ongewenst, omdat dit vervelende gevolgen kan hebben. In de eerste plaats moet je je automatische horloge steeds opnieuw instellen wanneer deze stil is komen te staan. Wanneer dit alleen om de tijdsweergave zou gaan, is dit nog te overzien. Veel luxe automatische horloges bieden echter nog meer functionaliteiten die na stilstand opnieuw moeten worden ingesteld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de datumaanduiding, maanfase indicatie of GMT functie. Naast het feit dat je het horloge na stilstand opnieuw in zult moeten stellen, kan stilstand van een automatisch horloge er ook voor zorgen dat de tijdsweergave minder nauwkeurig is. Als echte liefhebber van automatische horloges, is dat natuurlijk een doorn in het oog.  

De charme van een automatisch horloge zit hem onder meer in het geavanceerde uurwerk, dat normaliter door de natuurlijke bewegingen van de pols wordt voorzien van de benodigde beweging. Om zorgvuldig om te springen met jouw automatische (Breitling) horloge, is een goede watchwinder de oplossing om stilstand van je automatische horloge te voorkomen wanneer je het niet draagt. Daarnaast biedt een hoogwaardige watchwinder een veilige opbergplaats voor jouw automatische horloge of horloges. Sommige watchwinders zijn zelfs voorzien van een extra opbergruimte om bijvoorbeeld mechanische- of quartz- horloges of eventuele andere sieraden in te kunnen opbergen. Tot slot kies je met een watchwinder met een stijlvolle en luxe uitstraling voor een ware display voor jouw automatische horloge of horloges, waarmee je deze op elegante wijze kunt presenteren. Wanneer je kiest voor een watchwinder die is voorzien van een fraaie ingebouwde LED verlichting, kan dit zelfs op extra spectaculaire wijze.

Hoogwaardige watchwinders zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en gemaakt van de meest uiteenlopende materialen. Je kunt hierbij denken aan materialen als prachtige houtsoorten, leder, aluminium, kunststof en zelfs bijvoorbeeld goud. Ook op het gebied van prijs en kwaliteit zijn er tal van mogelijkheden en dan hebben we het nog niet eens gehad over de verscheidene merken waar je uit kunt kiezen op dit gebied. Het kan daarom best lastig zijn de perfecte watchwinder voor jouw geliefde Breitling horloges te vinden. In dit artikel beschrijven we speciaal voor jou dan ook een drietal watchwinders van zeer goede kwaliteit, afkomstig van het Nederlandse merk Benson. Benson is een merk met de ambitie stijlvolle en hoogwaardige watchwinders te produceren tegen een aantrekkelijke prijs. De prijs-/kwaliteitverhouding van de watchwinders uit de collectie van Benson is dan ook zeer goed te noemen. Bovendien kun je bij Benson terecht voor watchwinders met een diverse capaciteit. Zowel de liefhebber met één of enkele automatische horloges in het bezit, als de echte verzamelaar kan voor een passende watchwinder terecht binnen de collectie van Benson. Daarnaast biedt het merk watchwinders met een stijlvol design, in allerlei verschillende aansprekende designs, gemaakt van hoogwaardige materialen. Met de diversiteit binnen de collectie, de hoge kwaliteit en de scherpe prijzen, weet Benson een breed publiek van liefhebbers en verzamelaars van automatische horloges aan te spreken. Het is dan ook zeker de moeite waard een kijkje te nemen binnen de collectie van Benson wanneer je op zoek bent naar een goede watchwinder.

Een mooi voorbeeld van een hoogwaardige watchwinder uit de collectie van Benson, is de Benson Black Series 2.16.B. Deze watchwinder beschikt over de capaciteit om twee automatische horloges tegelijkertijd van de benodigde energie te kunnen voorzien. Dit is dan ook een watchwinder die uitermate geschikt is wanneer je twee of drie automatische (Breitling) horloges in het bezit hebt. Daarnaast biedt dit model echter ook nog een extra opbergruimte onder de speciale soft close deksel aan de bovenkant, met ruimte voor nog drie horloges.  Hier kun je dan eventuele mechanische- of quartz horloges, andere sieraden of manchetknopen bewaren.

De watchwinder is gemaakt van hout en zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant uitgevoerd in de kleur zwart, zodat deze passend is in vrijwel ieder interieur. De watchwinder is perfect afgewerkt doordat deze is voorzien van maar liefst twaalf verflagen en een beschermende laklaag. Aan de binnenkant is dit model ingelegd met een speciaal soft velvet, waarmee jouw automatische horloges optimaal beschermd zijn tegen krasjes of andere beschadigingen. Doordat Benson daarnaast gebruik maakt van flexibele horlogehouders, past vrijwel ieder formaat automatisch horloge probleemloos in de houders. De watchwinder is bovendien afsluitbaar met het deurtje van mineraalglas, zodat je jouw automatische horloges de beste bescherming kunt bieden.

De Benson Black Series 2.16.B is een zeer luxe model. Zo is deze watchwinder onder meer uitgerust met een moderne ingebouwde LED verlichting, waarmee je jouw automatische horloges indien gewenst letterlijk in de spotlight kunt plaatsen. Daarnaast is deze watchwinder voorzien van een handig touchscreen, waarmee je de instellingen van de watchwinder kunt aanpassen. Denk hierbij aan de draairichting en het aantal omwentelingen per dag. Het is mogelijk dit te doen per rotor afzonderlijk, waardoor ieder automatisch horloge de perfecte wijze van opwinding krijgt.  De basis van deze watchwinder van Benson wordt gevormd door hoogwaardige Japanse motoren. Deze motoren zijn niet alleen betrouwbaar, maar ook energiezuinig en stil in gebruik. De Benson Black Series 2.16.B kan dan ook heel goed een plekje krijgen in bijvoorbeeld het kantoor of op de slaapkamer, zonder je zorgen te hoeven maken over storende geluiden tijdens het opwindproces. De watchwinder biedt verder de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Met de handige powerwinding functie wind je jouw automatische horloges bovendien in extra korte tijd op, ideaal als je even weinig tijd hebt. Tot slot is de watchwinder uitgerust met een USB aansluiting en functioneert deze met behulp van een adapter. Kort samengevat is de Benson Black Series 2.16.B een zeer luxe en functionele watchwinder tegen een aantrekkelijke prijs, die bovendien vanwege de stijlvolle vormgeving direct in het oog springt. Deze watchwinder is verkrijgbaar bij ons in de webshop en wordt geleverd met twee jaar garantie, duidelijke handleiding en certificaat.

Een andere fraaie watchwinder van het merk Benson, is de Benson Compact Aluminium 1 Blue. Deze watchwinder is geschikt voor het opwinden van een enkel automatisch horloge en ideaal wanneer je je watchwinder graag met je meeneemt op reis of bijvoorbeeld naar kantoor. De watchwinder is namelijk uiterst compact vormgegeven en daarmee zeer handzaam. Bovendien kan dit model functioneren op zowel batterijen als met een adapter, waardoor ook het bewaren van de watchwinder en jouw Breitling horloge in een kluis een zeer goede optie is. De watchwinder kan bovendien zes tot negen maanden functioneren op een set batterijen, waardoor je hier nauwelijks omkijken naar hebt.

De watchwinder is gemaakt van aluminium. De buitenkant van de watchwinder is blauw van kleur en de binnenkant zwart, wat een mooi contrast biedt. Dit model van Benson is voorzien van een Japanse motor van topkwaliteit, die opnieuw degelijk, betrouwbaar, energiezuinig en stil in gebruik is. Ook deze watchwinder van Benson is daarnaast voorzien van flexibele horlogehouders, waarmee deze watchwinder geschikt is voor het opwinden van ieder model en type automatisch horloge. De watchwinder is te bedienen met het handige LCD scherm, waarmee het aantal toeren van de watchwinder kan worden bepaald. Bovendien is ook dit model voorzien van een ingebouwde LED verlichting, voor een extra mooi zicht op je horloge. Tot slot biedt de Benson Compact Aluminium 1 Blue de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Deze laatste functionaliteit biedt jouw automatische (Breitling) horloge bescherming tegen overspanning. Deze watchwinder van het merk Benson is eveneens te vinden in onze webshop en wordt geleverd met een garantie van maar liefst drie jaar en natuurlijk een duidelijke handleiding.

De derde en laatste watchwinder van het merk Benson waarmee we je graag kennis laten maken, is de Benson Swiss Series Double 2.20 Blue Leather. Dit betreft een Limited edition die wereldwijd is gelimiteerd tot 250 stuks, waarmee je met deze watchwinder een absoluut uniek exemplaar in huis haalt. De watchwinders binnen de Swiss Series van Benson worden bovendien in zijn geheel in Nederland geassembleerd, waarmee de hoge kwaliteit van deze modellen gegarandeerd is. Deze watchwinder biedt ruimte voor het opwinden van twee automatische horloges tegelijk en heeft een zeer aansprekende uitstraling. Dit model is bekleed met leder in een levendige kleur blauw, waarmee het een echte blikvanger is in ieder interieur. De watchwinder is daarnaast afsluitbaar met het glazen deurtje, waarmee je jouw automatische horloges bescherming biedt tegen verschillende schadelijke invloeden van buitenaf. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan condens, vuil en stof. De binnenkant van de watchwinder is zwart van kleur en voorzien van flexibele horlogehouders.

De Benson Swiss Series Double 2.20 Blue Leather wordt aangedreven door Swiss made motoren, die krachtig genoeg zijn om ieder merk en type automatisch horloge van de benodigde energie te voorzien, waaronder ook jouw Breitling horloges. Deze motoren staan wereldwijd bekend als het neusje van de zalm en zijn dan ook uiterst betrouwbaar. Ze zijn daarnaast ook energiezuinig en geluidsarm, wat het gebruikerscomfort van deze watchwinder zeker ten goede komt. De Benson Swiss Series Double 2.20 Blue Leather is daarnaast voorzien van een speciaal veiligheidssysteem. Hierdoor ontkoppelt de motor wanneer er een horloge wordt geplaatst of juist verwijderd. Het handige LCD scherm zorgt ervoor dat je de instellingen voor beide horloges afzonderlijk in een handomdraai kunt bepalen. Zo kies je voor ieder individueel horloge de draairichting en het aantal rotaties per dag. De watchwinder is verder ook voorzien van een ingebouwde LED verlichting, waarmee je gedurende de gehele dag een perfect zicht op je horloges hebt. Doordat deze watchwinder van Benson zowel met behulp van een adapter als op batterijen kan functioneren, is dit model ideaal wanneer je je horloges en watchwinders graag optimaal veilig in een kluis bewaart. De Benson Swiss Series Double 2.20 Blue Leather is tot slot voorzien van de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Wanneer je deze watchwinder graag wilt bestellen voor jouw automatische (Breitling) horloges, kun je hiervoor terecht bij ons in de webshop. Wij leveren dit specifieke model van Benson met de ruime garantietermijn van maar liefst drie jaar, een certificaat en overzichtelijke handleiding.

Je vindt niet alleen de bovengenoemde drie modellen van het merk Benson bij ons in de webshop, wij bieden de gehele collectie van dit vooruitstrevende merk. Naast de watchwinders kun je daarom bij ons ook terecht voor fraaie horlogeboxen en horloge-etuis van Benson. Met onze brede kennis en ervaring op het gebied van luxe horloges, watchwinders en andere horlogeaccessoires, staan wij je bovendien graag bij wanneer je een advies of antwoord op je vragen nodig hebt.

Naast het merk Benson bieden wij horlogeaccessoires van verschillende andere merken die kwaliteit te bieden hebben. Je vindt bij ons horloge-accessoires in verschillende prijsklassen, waarmee vrijwel iedere liefhebber en/of verzamelaar van automatische horloges terecht kan bij ons in de webshop. Ook voor hoogwaardige luxe horloges, unieke horloges, pilotenhorloges, horloges met een verhaal en vele andere soorten horloges kun je bij ons terecht. Bekijk daarom nu ons uitgebreide aanbod op het gebied van horloges, watchwinders en andere horloge-accessoires en overtuig jezelf!